In mei 2006 is er bij Budilia een groep gestart met leden die eigenlijk nergens goed aansluiting konden vinden, nl. leden met een geestelijk en/of lichamelijke beperking (syndroom van Down, aangeboren of niet-aangeboren hersenletsel, autisme e.d.), tegenwoordig parasporters genoemd. Het niveau in een gewone trainingsgroep was te hoog en de trainingen te ingewikkeld. Na een open dag hebben zich uiteindelijk 10 leden aangemeld. Momenteel zijn er 12 personen lid van de groep. Velen zijn al vanaf de start van de groep lid. Tegenwoordig heeft de groep  vaste trainers n.l. Wilma van Houtum en Thean Vonken. Het niveau in de groep is divers, er zijn zowel beginners als gevorderde spelers en iedereen speelt tegen elkaar.

Wij trainen op donderdagavond 18.30-19.30u in de sport en spelzaal in de Borhg. 

 

Meteen vanaf het begin was het een groot succes. Er werd een combinatie gevonden van ‘al spelend leren’, al kostte het de trainers veel creativiteit en doorzettingsvermogen om de parasporters bepaalde slagen te leren. Belangrijkste in de groep is nog steeds het plezier van het spelen en het sociale element.

Al jaren neemt de groep deel aan het internationale G-toernooi in Weert, waar elk jaar wel enkele bekers en medailles mee naar huis genomen worden. Verder zijn er ook uitwisselingen met andere groepen parasporters in de regio.

 

Bij de zomerstop van de vereniging wordt het seizoen afgesloten met een barbecue.

Budilia heeft door deze speciale leden een van de grootste groep parasporters van Nederland.