Waarom is het zo leuk om bij de tafeltennisclub Budilia lid te zijn??

Je kunt al op jonge leeftijd (vanaf groep 3) komen tafeltennissen. Door middel van leuke spelletjes en eenvoudige oefeningen leer je al snel een balletje te slaan.

De sport is heel goed voor kinderen, met name voor de ontwikkeling van de algehele en fijne motoriek, fysiek, oog/hand coördinatie en het reactievermogen.  Alle trainingen worden gegeven door gediplomeerde trainers.

Tijdens een training worden de spelers zowel in de groep als één op één begeleid om tafeltennisvaardigheden aan te leren.

DSC_4055

Tafeltennis kun je individueel of in teamverband spelen.

Jaarlijks worden aan scholen kennismakingslessen aangeboden tijdens gymlessen onder leiding van gediplomeerde trainers. Ook kun je je inschrijven via de cursus Sjors Sportief  van de gemeente Cranendonck. Je krijgt dan een bevestiging via de mail. Je kunt natuurlijk ook altijd zelf binnenlopen tijdens trainingen op de maandagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur om eens mee te kijken maar  je kunt ook  bij onze vereniging een batje lenen zodat je meteen mee kunt trainen. Op donderdagavond trainen we ook van 18.30-19.30. Onze trainingen worden gegeven in de grote zaal (sport en spelzaal) van de Borgh in Budel.

Tijdens een jeugdtraining wordt er begonnen met een warming-up. Daarna worden er groepen ingedeeld op niveau, zodat de verschillende trainers gericht een training kunnen geven die aansluit bij het niveau van de kinderen. Dit gebeurd via diverse oefeningen. Als afsluiting van de training worden er spelletjes gedaan of wedstrijdjes gespeeld.

Een keer in de maand is er een spelletjesavond. Hier wordt vanalles geoefend zoals, richten, snelheid van slaan, manier van raken , effect e.d. Ook werken we met TableStars. Dit is een kennismakingsprogramma tafeltennis voor kinderen van de basisschool leeftijd.

DSC01375

Je kunt ook een maand gratis spelen voordat je beslist of je lid wil worden van onze club. Als je wat langer speelt kun je ook nog op de zaterdagen competitie gaan spelen.

Er zijn ook veel niet-tafeltennisactiviteiten zoals een kegelmiddag, dagje naar de speeltuin, schaatsmiddag of activiteitendag.

Ook zijn er tafeltennis toernooien in de regio, carnavalstoernooi  en vriendschappelijke toernooien met andere verenigingen.

Voor de allerkleinsten zijn er welpendagen , waarbij op een speelse manier wedstrijdvormen worden gespeeld met andere verenigingen.

 

 

DSC_4073

Wil je nog meer info dan kun je nog verder kijken op onze website of mailen naar frank-kuipers@outlook.com of loop eens binnen tijdens de trainingsavonden of bezoek onze facebookpagina.