By   30 november 2022

Met het einde van de najaarscompetitie in zicht en de transfercarrousel op volle toeren zal Budilia 1, bestaande uit Ries Van der Steen, Yannick Paredis en ikzelf (Edwin Paredis) in de voorjaarscompetitie op houden te bestaan.

In 2020 is het team gevormd met deze Budilianen van het eerste uur. Een opmerkelijke prestatie om te vernoemen is dat het team zich op korte termijn wist op te werken tot de hoofklasse.

Als teamkapitein ben ik trots op deze prestatie en eerlijk gezegd nog trotser op de inzet en de bezetting van het team. Daar waar men voorheen moeite had om een team rond te krijgen, hebben wij slechts zeer sporadisch beroep gedaan op invallers.

Vandaar een dankwoordje van mijn kant:

Yannick: de opeenvolgende promoties hebben we grotendeels aan jou te danken. Jouw intensieve trainingsprogramma op Papendal maakt dat je in een sneltempo progressie maakt. Je zal in het voorjaar overstappen naar Taverbo om daar te debuteren in de 2de divisie. Potten winnen zal een hele kluif worden, maar leerzaam is het zeker. Daarnaast sta je op je 18de  nr. 5 op de wereldranking (onder 23 jaar). Knap!

Een transfer lag al langer op de loer maar toch bleef je trouw aan ons team. Bedankt!

(noot: blijf Yannick volgen via www.yannickparedis.nl)

Ries: bewonderingswaardig is het dat je telkens heen en weer pendelt vanuit Tilburg om al jarenlang voor Budilia uit te komen. Heel begrijpelijk dat je nu bij je thuishonk Irene je carrière gaat verderzetten. Om jou te overhalen hebben ze daar zelfs Budels bier ingeslagen. Ook namens Yannick wil ik je graag danken voor je inzet en vooral je gezelligheid. Overal ben je een graag geziene gast en met jou erbij vallen er geen stille momenten. Veel succes!

Kevin en Thijs: ook jullie bedankt voor de invalbeurten en de moeite te doen om daar waar nodig je vrij te maken om ons uit de nood te helpen.

Rest mij nog te melden dat Team 1 nog op 19 en 26 november thuiswedstrijd heeft. Ook team 2 en 3 spelen thuis. Kom gerust aanmoedigen!

Edwin Paredis

Teamkapitein Budilia 1