By   7 juni 2022

Op de jaarvergadering van Budilia werd er afscheid genomen van 3 bestuursleden. Dit waren voorzitter Harry van der Steen, penningmeester Pierre Looymans en Henny van Kessel bestuurslid activiteiten en website. Verder werd Gerard Neeskens gehuldigd omdat hij al 50 jaar lang lid is van de club.

Harry en Pierre zijn onlosmakelijk verbonden geweest met Budilia en werden de pijlers van de club. Even in het kort hun betekenis voor de vereniging, want om alle activiteiten en tafeltennisprestaties op te noemen is ondoenlijk. Al bij de oprichting van de club in 1965 was Harrie secretaris en hij werd in 1976 voorzitter tot het jaar 2000. Na een periode waarbij verschillende mensen voorzitter waren, nam Harry het voorzitterschap weer op zich, eigenlijk ad interim, in 2011 tot heden. Harry was in totaal 35 jaar voorzitter. Behalve dat hij competitie speelde ( hij won menig kampioens- en clubtitel) en trainer was, was hij ook nog medeorganisator van talrijke activiteiten . Voor zijn vele verdiensten werd hij benoemd tot erevoorzitter en erelid van Budilia en kreeg onderscheidingen van N.K.S. van de afdeling Brabant en in 2010 een koninklijke onderscheiding.

Pierre kwam in 1965 bij de club en begon met competitie te spelen. Hij werd in 1969 penningmeester. Dit zou hij 25 jaar volhouden en werd hiervoor benoemd in de ereraad van de afdeling Brabant en erelid bij Budilia. In 2016 werd hij benoemd in de orde van Oranje Nassau. In 2011 keerde hij net als Harry weer terug in het bestuur als penningmeester, tot heden. In totaal is Pierre 36 jaar penningmeester geweest en is benoemd tot erepenningmeester. Ook Pierre heeft heel wat clubtitels behaald en zat in menig kampioensteam bij de regionale competitie.

Harry en Pierre kunnen uren vertellen over onze club en hebben veel anekdotes over ‘die goede oude tijd’, waarin nog in een speelzaal een kippenhok was ingericht of ze speelden in een oude blokhut waar de tafel nog van zolder gehaald moest worden en op stoeptegels gezet.

Henny van Kessel was vooral als recreatief speler actief en begon in 1988 als recreant. In 1991 treedt hij toe tot de recreantencommissie, die verantwoordelijk was voor vele activiteiten zoals kaartavonden, familietafeltennis, carnavalstoernooien, en de recreantencup. Henny werd voor al deze diensten benoemd als lid van verdienste. In 2013 was hij 25 jaar lid. Vanwege verhuizing naar Eindhoven en langdurige blessures heeft Henny besloten om te stoppen als bestuurslid en speler.

Tafeltennisvereniging bedankt Harry, Pierre en Henny voor hun tomeloze inzet voor de club en wenst hen veel vrije tijd voor hobby’s en nieuwe activiteiten in de toekomst.

Last but not least onze jubilaris Gerard Neeskens. Gerard is al 50 jaar lid van onze verening. Gerard begon in 1970 en heeft ook heel wat kampioenschappen behaald. Hij speelde jarenlang met dezelfde vrienden in een competitieteam en ze werden zelfs kampioen in de 2de klasse, een topprestatie. Ook was Gerard jarenlang hoofdsponsor van Budilia, destijds eigenaar van Slagerij Neeskens. Ook menige BBQ van Budilia werd door Gerard perfect verzorgd.

Door corona en herstart van een eigen zaak kwam er voorlopig een einde aan de tafeltenniscarrière van Gerard. We wensen Gerard het allerbeste voor de toekomst.