By   14 november 2021

Op zondag 7 november kreeg onze vereniging in Deventer bij tafeltennisvereniging Swift alle materialen om te gaan starten met de pilot van het schuiftafeltennis. Na een korte cursus zijn inmiddels onze trainers op de hoogte van de spelregels van deze nieuwe vorm om te kunnen tafeltennissen. Binnen onze vereniging gaan we dit als eerste uitproberen bij de parasporters.

Schuiftafeltennis is een beweegvorm gebaseerd op het reguliere tafeltennis.
Schuiftafeltennis was al bekend bij een aantal verenigingen en mytylscholen en bij de revalidatie in beperkte mate.
De Tafeltennisbond heeft dit omarmt en doorontwikkeld tot een volwaardig tak van sport met uniforme regels, materialen en lesvormen.

Schuiftafeltennis kan op de club aangeboden worden aan verschillende doelgroepen

Jeugd/Kinderen

Kinderen op jonge(re) leeftijd laten kennismaken met tafeltennis. De motorische vaardigheden om de bal in de lucht te raken zijn op jonge leeftijd vaak nog niet voldoende ontwikkeld. Schuiftafeltennis is eenvoudiger en geeft ze op een leuke manier een kennismaking met tafeltennis. Een opstap naar echt tafeltennissen!

Spelers met een beperking

De tafeltennissport is erg toegankelijk. Spelers met een (lichte) beperking kunnen deelnemen in het reguliere tafeltennis, soms zelfs tot op hoog niveau. 

Ouderen

Tafeltennis kan tot op late leeftijd worden gespeeld. Maar als de mobiliteit echt afneemt of langdurig staan niet meer mogelijk is, biedt schuiftafeltennis uitkomst. Dankzij deze spelvorm blijft bewegen in een uitdagende context mogelijk!