By   14 oktober 2021

JOLANDA  ASVELD     40  JARIG  JUBILEUM

Als 12 jarig meisje kwam Jolanda Daniels in 1981 bij Budilia. We speelden destijds in de bovenzaal van de Schulp en in de kerk- sportzaal aan de Cranendoncklaan. Ze is een trouwe bezoeker van de trainingsavonden en bij de interne toernooien liet ze maar zelden verstek gaan. Na haar start in de jeugd en later in de damescompetitie heeft ze zich ontwikkelt tot een van de sterkste damesrecreanten.

Bij Budilia leerde ze Patrick kennen en er bloeide iets moois op wat resulteerde in een Tafeltennisclub Budilia huwelijk. Na een tragisch ongeval op een vakantie verloor ze Patrick. Na een moeilijke periode heeft ze zowel priv├ę alsook bij Budilia de draad weer opgepakt. Haar positieve kijk op het leven heeft haar daarbij zeker geholpen. Samen met Peter heeft ze weer het nieuwe geluk gevonden.

Hieronder volgt een overzicht met de prestaties van Jolanda in de afgelopen 40 jaar. Ik heb me beperkt tot de 1e plaatsen, anders werd de lijst te lang.

RECREANTENCUP

1e plaats in 2003,2006 en 2010

SPONSORTOERNOOIEN

We denken hierbij aan slagerij Neeskens, electro van der Steen en X- peri. Ze won dit toernooi in 1992, 1999, 2008, 2014 en 2016.

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN

De titel bij de dames in 1992, 1996, 2005 en 2018.

DE  COMPETITIE

In totaal 9 kampioenschappen.  In 1986 met meisjes 3 in de 2e klasse samen met Monique Twardy, Jacqueline Looise en Christel Verstappen. In 1993 bij de dames 2e klasse en in 1994 in de 1e klasse en promotie naar de landelijke 4e divisie samen met Agnes van der Steen en Ingrid van Rossum. Met Kitty Arets erbij volgde er weer drie titels. U begrijpt dat de keren dat haar team degradeerde niet worden vermeld. Vanaf 1998 werd er geen aparte damescompetitie meer gespeeld en deden de gemengde teams hun intrede. In 1998 in 7e klasse, 2001 en 2005 6e klasse, ze speelde oa. met Agnes, Kitty, Anja Bennenbroek, Anne Nijboer, Joop van Gaans, Silvie Hennekam, Marina Verweijen en Frans Davits. In 2006 speelde ze in de 5e klasse met Agnes, Marina, Silvie en Frans. Haar laatste titel behaalde ze in 2011 in de 4e klasse! samen met Kevin Vervaet, Paul Govers, Frans Twardy en Martijn Seel.

Toen de vereniging in 2006 verlegen zat om een wedstrijdsecretaris en het verzoek aan haar richtte om de vacature in te vullen, reageerde ze meteen positief! En zoals zo vaak bij Budilia kom je er dan niet zo gemakkelijk meer vanaf. Dit jaar voert ze haar taak al 15 jaar naar aller tevredenheid uit. We kunnen haar dan ook voorlopig nog niet missen. Het is een taak waarbij je ook op ongelegen momenten direct actie moet ondernemen als er iets met wedstrijden aan de hand is.

Het bestuur heeft dan ook besloten om haar voor te dragen als bijzonder lid en de vergadering te vragen om haar te benoemen  als LID VAN VERDIENSTE.

Jolanda, wij hopen dat je nog lang actief blijft bij Budilia, zowel als speelster maar ook als bestuurslid!

Jolanda Gefeliciteerd door de voorzitter met haar jubileum.