By   29 september 2021

Table Stars Duo-Competitie ook in Brabant-oost van start!

Dit smaakt naar meer!…Na tig jaar ‘lobbyen’ vanuit het Veghelse, trouwe deelnames aan regionale initiatieven met teams van 2 personen, is de NTTB nu eindelijk ook in onze oostelijke contreien ‘overstag’ gegaan. Afgelopen zondag 19 september startte de Table Stars Duo-Competitie met 6 teams in de accommodatie van TTCV/Van Herwaarden in Veghel. Voor sommigen een teleurstellend aantal, voor een optimistische vereniging als de onze een hoopvol begin: ‘We moeten érgens gewoon starten!’ Valkenswaard (met 2 teams), Budilia, ATTC en TTCV/Van Herwaarden (met 2 teams) waren de deelnemers. Iedereen was keurig op tijd en klokslag 10.00 uur werd begonnen met de Warming-Up in de vorm van een spel. Hiermee werd afgeweken van de algemene opzet dat de dag afgesloten moest worden met een spel. Kennismaken met competitie spelen kan namelijk ook inhouden dat de eindtijden per wedstrijd flink uiteen kunnen lopen en bij TTCV vonden we dat wie klaar is ook naar huis moet kunnen.

Starten met een spel/W-up is prima! Daarna 1 teamwedstrijd (potjes best-of-five) is ook prima. De kinderen konden na afloop van hun wedstrijd nog even lekker vrij tegen elkaar spelen als ze dat wilden. Rond de klok van 12 waren de wedstrijden afgelopen en werd in de kantine nog even nagekaart. Alle ouders/begeleiders werden bevraagd op hun bevindingen en vonden het prettig dat ze nu nog een groot gedeelte van de dag over hadden. Ook wij als organiserende vereniging trouwens. Het is tenslotte niet meer zo gemakkelijk overal vrijwilligers voor te krijgen. Zoals eerder aangegeven stellen wij onze zaal graag beschikbaar voor dit initiatief en we zullen zeker in onze directe omgeving (dus in kleinere kring) gaan lobbyen bij de kleinere clubjes om teams mee te laten doen aan deze interessante competitie.