By   7 juni 2018

Knappe prestatie Yannick Paredis op NK Paratafeltennis

 

Yannick Paredis van Tafeltennisvereniging Budilia behaalt brons in het enkelspel en goud in het dubbel op het Nederlands kampioenschap paratafeltennis.

Zaterdag 2 juni werd in het topsportcentrum Rotterdam het NK paratafeltennis gehouden. Er wordt in zes sterkteklasses gespeeld zowel in het enkel als in het dubbelspel. Ook wordt er een onderscheid gemaakt in rolstoelatleten en lopers.

In de derde klasse (enkel–lopers) sneuvelde de 14-jarige Yannick in de halve finale na een spannende wedstrijd tegen de latere winnaar I. Bartelink uit Hilversum. Wel haalde hij daarna de bronzen medaille binnen.

In het dubbelspel waren Yannick met zijn dubbelpartner Frederique van Hoof (TTV Stiphout) goed voor goud in de tweede klasse.

De prijzen werden uitgereikt door  oud-paralympisch kampioene Jolanda Paardekam.

 

Omdat Nederland op grote tornooien en Paralympische spelen diverse medailles behaalt, besteedt de tafeltennisbond veel aandacht aan werving van talent.

In dit perspectief traint Yannick naast de reguliere trainingen in Budel, onder gerenomeerde trainers wekelijks in het Regionaal Talentcentrum te Venray en neemt hij deel aan de bondstrainingen op Papendal.