By   16 juli 2017
lekker wijn proeven!

lekker wijn proeven!

een heerlijk terrasje!

een heerlijk terrasje

 

Afgelopen dinsdag 11 juli was het  tijd voor het jaarlijkse  uitstapje van de ochtendgroepen. Het weer was perfect ( je krijgt wat je verdiend dus…!!)en de stemming uitstekend. Om 9.00 uur stipt werd vertrokken van af de Borgh met een 20 tal personen. Eerste halte was wijndomein de Oude Hoeve. Na een zeer interessante uitleg over alles wat met wijnstruiken te maken had , gingen we de kelder in om het bottelproces te bekijken en toen was het natuurlijk tijd om de wijn eens te gaan proeven met een heerlijk hapje erbij.

de lunch

de lunch

 

 

 

 

 

 

 

proost!

proost!

Vervolgens naar het terras van de Bever waar het tijd was voor een heerlijke lunch. Maar wie had nu die uitsmijter de Bever besteld?? Om twee uur werden we verwacht bij de Achelse Kluis waar een tentoonstelling was over de eerste wereldoorlog. Zeer boeiend werd door een gids van Heemkunde Kring Achel het wel en wee van deze vreselijk tijd vol ontberingen verteld. In België noemen ze deze oorlog niet voor niets de ‘Grote Oorlog’. Na nog een film bekeken te hebben waren de meesten wel toe aan een heerlijk trappist op het terras van de Kluis. Ook de lekkere ijsjes vonden gretig aftrek. En hierna was het al weer tijd om richting Budel te fietsen. Al weer een gezellige dag en stiekem denken we al aan het volgende uitstapje.. en Marina en Kitty bedankt voor de goede organisatie!!!

tentoonstelling in Achel

tentoonstelling in Achel