By   4 juni 2017

Tijdens de algemene leden vergadering werden de kampioensteams gehuldigd. Ook hebben we een aantal leden gefeliciteerd met hun jubilaris.

DSC_9797

Paul  Govers    25  jaar  lid

Paul is een bijzonder geval. Paul is nog het enig overgebleven, spelende lid van het “oude Budilia”. Dit was de periode 1949 – 1962. Hij speelde nog  in zaal Duisters, de Bellevue en de Wielerbaan. Enkele feitjes uit het verre verleden.

Bij de clubkampioenschappen in 1959 won de jeugdige Govers  [ 16 jaar ] 2 maal van de latere clubkampioen Jen Vlassak. Bij de afdelingsmeerkampen in Roermond legde hij in 1960 beslag op de 6e plaats. Hij speelde van  ’59 tot ’62 in teams met o.a. Jen van Vlierden, Joost Neeskens, Harry Glaudemans, Theo Derks, Jen Vlassak en Jan Soers. Budilia speelde destijds in de afdeling Limburg. Nadien heeft hij jarenlang bedrijfscompetitie gespeeld in Weert.

In 1992 keert hij terug naar Budilia. Het eerste kampioenschap is in 1994 in de 7e klasse met Joop van Gaans, Patrick van Casteren en Harry Claassen. Vanaf ’94 t/m ’97 wordt hij elk jaar kampioen en bereikt zo achtereenvolgens de 6e, 5e, 4e, en 3e klasse. Een unicum bij Budilia ???   Harry Claassen was al die tijd zijn vaste teamgenoot. Met de volgende spelers behaalde Paul nog een drietal titels in de 4e klasse: Rob en Franz Twardy, Pierre looijmans, Holger Zaulich, Ties mielchert, Frans Davits, Frank Kuipers, Jolanda Asveld-Daniels, en Kevin Vervaet. Zijn laatste kampioenschap was in 2015 in de 5e klasse met Maartje Scheepers, Toon Saanen en Edwin van Wijnhoven.

Paul was en is iemand die maar zelden een training laat schieten. Zijn orthodoxe speelwijze en niet aflatende trainingsinzet hebben hem, maar ook ons  veel tafeltennisplezier gebracht.

 

Clemens   Romney        25  jaar  lid

Wat moeten we daar nou over vertellen. Altijd goede zin, altijd vrolijk en goedlachs als hij op de dinsdagochtendgroep komt. Met de nadruk op als. Een record heeft Clemens zeker in handen bij Budilia. Hij heeft de minste balletjes kapot geslagen van ons allemaal. Meestal kwam hij in het najaar enkele weken op rij, trakteerde op vlaai, toen we dat nog zelf mochten regelen en niet bij de Borgh hoefden te bestellen, en verdween dan weer een tijdje van de radar. Ik kwam nog een foto van je tegen van een vriendschappelijke ontmoeting met T.T.C. Kerpen , waar we ook nog gevoetbald hebben. Clemens we vinden het jammer dat zo’n aardige vent niet vaker komt tafeltennissen en ons laat genieten van je spectaculaire boogballen.

20170530_214026-1 (1) 20170530_214121-1

Wiel   Slegers                    40  jaar  lid   

Wiel meldde zich aan bij Budilia toen we nog speelden in het bovenzaaltje van sporthal de Schulp. Hier startten we destijds met de eerste recreantengroep. Later bracht hij ook zijn kinderen Johan en Anja mee naar Budilia. Hij trainde flink en ging al vrij snel competitie spelen. Zijn eerste kampioenschap was in 1980 in de 5e klasse met Pierre Geven, de teruggekeerde Jen Vlassak en zijn broer Harrie Slegers. In 1984 volgde een titel in de 6e klasse met Jack Zentjens en Jos Hoeben. In 2009 met dochter Anja, Geer Snijders en Iwan Zhao [ 100 % ]

Er zijn weinig weken in deze 40 jaar dat Wiel een trainingsavond of –  morgen niet aanwezig was. Graag speelde hij mee in allerlei toernooien en vriendschappelijke wedstrijden. In 2010 won hij de recreanten cup. Een citaat van Wiel: “ Ik ga toch eens proberen om met noppen te spelen, misschien kan ik dan nog meer winnen “. Ondanks enkele lichamelijke ongemakken hopen we je nog lang inde Borgh te zien.

 

Math  van  Seggelen    40  jaar  lid

Als jeugdlid begonnen in 1964 in zaal Bellevue waar hij speelde in het eerste jeugdteam dat voor Budilia uitkwam. In 1967 deed Budilia met een voetbalteam mee aan de zomeravondcompetitie. Math werd gescout door Rood Wit 67 en ging daar in het eerste team spelen en stopte met tafeltennissen. In 1977 meldde hij zich weer aan bij Budilia en na korte tijd was hij met hart en ziel verknocht aan d tafeltennissport.

In het seizoen 79-80 werd hij samen met broer Jan en Ten van Bree twee keer kampioen. In de 5e klasse met een percentage van 96 % en in de 4e klasse met 87 %. In het seizoen 85 werd hij samen met Jan en Fons Labohm  kampioen in de 5e klasse. Math was een sterke 4e klasse speler, totdat een blessure hem noopte te stoppen.

In 81 ging Math jeugdzaken doen en samen met Adriaan Schellekens volgde hij de trainerscursus in Heerlen, waarvoor ze in 82 slaagden. Aanvankelijk samen met Adriaan en later lange tijd met Math Neijnens legden zij de basis voor de succesvolste periode bij Budilia, met zelfs nationale titels: Jules Looijmans [ welpen A ] en Ries van der Steen [junioren B ].Eerst de meiden landelijk, toen de jongens en daarna zowel bij de dames  als bij de heren landelijke teams tot de 2e divisie.

Naast trainer was Math nog op diverse andere gebieden actief bij Budilia:

  • Jeugdbegeleider bij teamtoernooi Oss en en nationale kampioenschappen.
  • Lid van de t.c. waarvan enkele jaren als voorzitter.
  • Organisator clubkampioenschappen.
  • Medeorganisator Regionale Eindhovense Kampioenschappen
  • Begeleider jeugdweekenden
  • Inkopen en verdelen tafeltennismateriaal
  • De ledenadministratie
  • Opzetten van interne lotto [ 1e jaar opbrengst ruim fl. 500,- ]

Al vele jaren traint Math de recreanten op dinsdagavond.

Voor al zijn verdiensten voor de club werd Math tijdens het 40 jarig jubileum tot lid van verdienste benoemd en bij het 50 jarig  jubileum tot erelid.