By   9 juli 2016
rondleiding met gids

rondleiding met gids

Alweer enkele weekjes geleden gingen de ochtendgroepen op uitstapje naar Den Bosch.

Een twintigtal (net niet omdat Peter ziek was geworden) stapte in Maarheeze op de trein. Na het verorberen van een Bossche bol (sommigen aten er twee!!) , volgde in de ochtend een historische stadswandeling met gids.

wat een lekkere bossche bol

wat een lekkere bossche bol

Dit was heel interessant en we hebben veel opgestoken van de oude stad zoals die vroeger was en ook de bezichtiging van de grote Sint Jan was geweldig….Rond 1 uur was er een lunch die voortreffelijk smaakte . Ook door de gratis consumptie van de club….Helaas begon en af en toe te regenen en met de paraplu’s (soms nog snel gekocht bij de Zeeman) in de aanslag stelden we ons op bij de ingang van de boten die een rondvaart verzorgden over de historische Binnendieze….Door een foutje van het VVV werd deze boottocht een uurtje verschoven …..gelukkig maar want hierdoor sloeg Agnes haar slag in de winkel, ┬ákonden de heren aan de trappist en leek de bui bijna over …..

allemaal braaf in de trein

allemaal braaf in de trein

Met twee bootjes ging de tocht van start en dit was wel het hoogtepunt van de dag….Sommige van ons dachten dat ze op schoolreisje waren…

in de boot

in de boot

Hierna was het alweer tijd om naar het station te kuieren , om de trein naar Maarheeze te pakken…

conclusie: volgend jaar gaan we weer en dan naar Amsterdam..want we hebben geleerd dat je met een groepsabonnement per persoon maar 7 euro retour betaald , waar je ook naar toe rijdt….