By   10 juni 2016

jubilarissen budilia 2016

Bennie Neijssen   25 jaar

In 1991 in de Borgh begonnen bij de recreanten.

Gehaast komt hij meestal om 21.10 uur de Borgh binnen gelopen na eerst een voetbaltraining gegeven te hebben bij de jeugd van S.V. Budel. Een zeer trouw lid bij onze recreantenafdeling en vaste deelnemer aan de kaartavonden en het generatietoernooi.

Tijdens het tafeltennissen weet hij met gewiekst spel en “praatjes” de tegenstanders te misleiden. Bij de opslag haalt hij allerlei trucs uit: links kijken en rechts spelen.

Bij de recreantentoernooien valt hij regelmatig in de prijzen.

Bennie, op naar de 40 jaar.

Peter Meeuwsen   25 jaar lid

Voordat Peter in 1991 de recreantengroep kwam versterken was hij al bij de jeugd een paar jaar lid. In 1970 organiseerden Jan Dielissen en Harry van der Steen het eerste jeugdkamp van Budilia. Met de fiets vertrokken ze naar camping Pliniusfontein in Tongeren (België). De deelnemers waren Tonnie Duisters, Han Feron, Henk van Horne, Johan Looymans, Henri Melis, Frans Umans en Peter Meeuwsen.

Hij speelde in 1970 in het 2e jeugdteam bestaande uit Koos en Hub Maas, Henk van Horne en Frans Umans.

In 2008 werd hij 2e bij het sponsortoernooi.

Door lichamelijke ongemakken speelde hij ook lange tijd niet, totdat hij enige jaren geleden de draad weer oppakte en vorig jaar zelfs  startte in de competitie. Samen met Marina Verweijen, Agnes van der Steen, Karin Lammers  en Geer Snijders werden werd hij tweede in de 7e klasse.

Voor insiders: “zijn mobieltje laat hem ook tijdens de wedstrijd niet in de steek “

Peter, nog vele jaren in goede gezondheid

Biek Verweijen   25 jaar lid

 Biek begon bij de bedrijfstafeltennisvereniging de Phiimeppers in Maarheeze. Hierna speelde hij nog bij een viertal andere verenigingen. Na tien jaar Budilia stapte hij over naar de pas opgerichte club in Achel. Hij reikte hier tot de 3e nationale. Na de opheffing in Achel stapte hij iover naar Voorshoven waar hij in de 2e nationale speelde. Later bij Marata in Mol haalde hij de B-licentie. Alleen over de twee periodes bij Budilia zijn ons gegevens bekend. Op dit moment is hij al weer 25 jaar actief bij Budilia.

In 1972 behaalde hij samen met Harry van der Steen en Tonnie Saanen

zijn eerste kampioenschap in de 2e klasse bij Budilia. We speelden toen in de zaal van de Bonte Os op zaterdagavond. De vaste supporters waren Marina en Agnes van der Steen en na afloop, als alle teams zich in het clublokaal verzamelden, was het een gezellige boel.

In 1975, bovenzaaltje sporthal, kampioen 2e klasse met Harry van der Steen en Gerhard  Koops. In die tijd speelden vaker Duitse militairen, die in Budel gelegerd waren, in onze teams. Hierop volgt een periode in België.

In 1991 terugkeer naar Budilia. Samen met Johan Driessens, Miel Vandormael en Adriaan Schellekens behaalden zij de titel in de 2e klasse. Zij vormden de basis voor de aanstormende sterke jeugdafdeling van Budilia. Met team 2 in 1995 kampioen in de 1e klasse met Stefan Bennenbroek en Ries van der Steen en Cristian Sieber en in 1999 kampioen in de 4e divisie waarna enkele jaren 3e divisie volgden.

In 2007, nu weer met team 1, samen met Thijs van der Steen en Jules Looijmans, kampioen in de hoofdklasse. In de daarop volgende twee jaren met Thijs, Adriaan, Wiel Aspers en Ino Stevens kampioen in de 1e klasse en degradatie uit de hoofdklasse.

Clubkampioen werd Biek in 1969, 1971, 1973 en 1978.

Ondanks enkele lichamelijke ongemakken (rug en knie) heeft hij een hoog niveau weten te handhaven door een niet aflatende hoge trainingsinzet..

Biek, nog vele jaren tafeltennisplezier in een goede gezondheid.

Piet van Soest    40 jaar lid

In 1980 begon Piet in de kerk (sportzaal) aan de Cranendoncklaan bij de recreantengroep.  Hij bleef Budilia trouw ondanks het feit dat zijn rugproblemen hem ertoe dwongen om zijn tafeltennisactiviteiten te staken.

In 1985 werd hij 3e bij de recreanten cup. Hij speelde enkele jaren competitie met Wil Govers en Wim Damen en nam deel aan vriendschappelijke ontmoetingen in Duitsland met o.a. Marktbergel en Ubach Palenberg. Samen met zijn vrouw Anny en de kinderen, waarvan Betty en Hugo lange tijd lid waren, maakte Piet de reis mee naar Polen in 1992.                     Hij maakte zich verdienstelijk als beheerder van onze materialen in de periode van 1988 tot 1998.

 

Tonnie Vlassak   40 jaar lid

Tonnie begon in de bovenzaal van de sporthal die zich kenmerkte door slecht licht, te klein en judomatten die altijd in de weg stonden. Tonnie is eigenlijk meer een recreant. Iemand die liever traint dan competitiewedstrijden speelt. Met Fons Labohm, geruime tijd zijn trainingsmaat, kon hij urenlang contraoefeningen spelen.

In totaal viel hij zeven maal in de prijzen bij de recreanten cup en het sponsortoernooi.

In 1980 werd hij clubkampioen bij de jeugd.

Het eerste kampioenschap in de competitie was in 1979 bij de jeugd met Johan en Hennie Duisters. In 1980 met Nico verbeek en Jack Abrahams.

Van 81-85 vier titels in de 5e klasse met o.a. Kees Romme Noud Beerten Johan Duisters Gerard Neeskens en Jack Abrahams.

In 1987 sloot hij met succes de cursus tafeltennisrecreantenleider af. Vanaf 1991 was hij enkele jaren actief betrokken bij het clubblad.

Tonnie nog vele jaren tafeltennisplezier.

 

Noud Beerten   40 jaar lid

Ook begonnen in het bovenzaaltje van  de Schulp, die inmiddels alweer afgebroken is.

Zijn eerste resultaat was de 2e plaats bij de kampioenschappen jeugd in 1976. Zijn eerste kampioenschap was ook in dat jaar bij de jeugd met Gerard Neeskens, André Cardinaal en André de Werdt.

Bij de senioren het eerste kampioenschap in 1978 in de 5e klasse met Maarten van Exel, André Cardinaal en Frans Umans. In 1983 een titel met Gerard Neeskens en in 1985 met Jack Abrahams. Vanaf 1986 zullen ze onafgebroken tot nu in 2016 samen blijven spelen.

Een unicum, maar de competitieleider heeft vaker een oogje dicht moeten knijpen als hij naar de speelsterkte en de onderlinge percentages keek.

Vanaf ’86 tien kampioenschappen. Meestal in de 3e en 4e klasse, totdat Jack Braeken in 2011 het team komt versterken en in 2013 zelfs de 1e klasse wordt bereikt. Inmiddels is Noud weer terug op zijn vertrouwde 3e klas niveau.

Clubkampioen werd Noud in 2002, 2011 en 2015. Vooral de laatste titel deed hem zichtbaar goed. Hij is een trouwe bezoeker van de trainingen en toont belangstelling als dochter Michelle moet spelen. Hij zorgde enkele jaren voor de materialen.

Noud het ga je goed.

 

Jack Braeken   40 jaar

De verhuizing van de Bonte Os, waar hij beslist al eens pingpongde met neef Gerard, naar de sporthal zorgde voor een groot probleem. De kwaliteit van onze tafels was zo slecht, dat de gemeente de aangevraagde extra subsidie voor vijf nieuwe tafels goedkeurde.

Jack behoorde tot de sterkste spelers die Budilia gekend heeft. Tussen 1986 en 1996 speelde hij in Stiphout en Veldhoven in de landelijke competitie. In de seizoenen 1998 t/m 2001 landelijk 3e en 2e divisie bij Budilia met o.a. Jules Looijmans, Thijs van der Steen, Henk Hunnekens en Wiel Aspers.

Dat hij over talent beschikte blijkt uit het feit dat hij in 1978 clubkampioen werd bij de jeugd en twee jaar later al de titel bij de heren voor zich opeiste. Dit zou hij nog negen keer herhalen. Daarnaast veroverde hij drie Brabantse titels.

Het eerste kampioenschap was in 1977 bij de jeugd met André de Werdt en Johan en Hennie Duisters. Bij de senioren in 1980 in de 3e klasse met Pierre Looijmans en Peter Ely. Zijn laatste titel voor zijn vertrek naar Stiphout was met André de Werdt en Harry van der Steen in de 2e klasse. Na een lange  onderbreking speelt hij momenteel met Gerard, Noud en Jack.

Zijn sterkste punten waren en zijn nog steeds zijn mentale instelling en tactisch inzicht, gekoppeld aan het materiaal waar hij mee speelt.

Jack nog vele jaren